Panowie skoda mi się chyba zaczyna sypać, spryskiwacze przedniej szyby nie działają, słysze silniczek ale nic nie leci, tylnej szyby działa i psika, spryskiwacze reflektorów też działają. Co to może być?
Witam!
Kolego ja ze spryskiwaczami w mojej O2 mam problemy od nowości. W zbiorniczku jest pełno syfu a serwis nie potrafi sobie z tym poradzić. Powiedzieli, że trzeba wypłukać cały układ ale nigdy tego nie zrobili. A ja się nie kwapię bo to wiąze sie podobno z bebeszeniem całego pasa przedniego. Wolę niech już tam nie grzebią jak nie muszą. Za pierwszym razem dali mi drucik do przepychania dysz. I jak się zapchaja to je normalnie czyszczę. Nawet wymiana dysz spryskiwaczy nic nie dała. Zalewam moje spryskiwacze zawsze płynem z BP i nie wiem skąd ten syf w układzie. Może u Ciebie też wystarczy użyć ostro zakończonego drucika ( u mnie to duży spinacz zaostrzony na szlifierce) Narzędzie to dali mi w serwisie.
Plaga69 nie wiem jak to jest w O2 ale moze wystarczy wyjać dysze spryskiwacza ( zalac do pełna zbiornik wodą z płynem do naczyć lub innym lacznikiem brudu ) i nacisnąć spryskiwacz na stałe tak aby wyczyscic uklad. Na wlewie plynu jest filterek , siatka tw. nie powinno byc tam zbyt wiele syfu.
Wystarczy zdjac ta uszczelke gumowa co leci za silnikiem rownolegle do dolnej krawedzie szyby i wtedy odchylic do gory te dwa plastiki. Cos podlozyc i mozna szukac wezykow
Komentarz